Tort de mere cu crema de zahar ars by Andreea Mihai

Tort de mere si crema de zahar ars – reteta mostenita de Andreea de la mama ei.
Caramel – 250 gr zahar
Umplutura de mere – 6 mere, 1 lingurita scortisoara, unt

Crema de zahar ars: 8 oua, 250 gr zahar, 900 ml lapte

Blat: 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, zahar vanilat:

-          5 galbenusuri se amesteca cu 5 lg zahar si 1 plic zahar vanilat. Cand sunt transformate in crema, se adauga si albusurile batute spuma ( ATENTIE: albusul se adauga peste galbenus, nu invers ) iar apoi se incorporeaza si faina, lingura cu lingura.
Se topesc cele 250 gr zahar, pentru caramel. Cand zaharul este in totalitate topit, prin miscari circulare, se acopera intreaga suprafata a vasului de copt ( de preferat o cratita mai inanta si nu foarte larga ).
 Se lasa putin la racit ( cca 5 min ) iar apoi se adauga merele curatate de coaja si samburi, taiate in patru, se  presara scortisoara si se adauga cateva bucatele de unt. Se da la cuptor cca 15 min pentru a se patrunde putin merele. Apoi se scoate vasul de la cuptor si se toarna compozitia de crema de zahar ars ( ouale se mixeaza cu zaharul si cand acesta se dizovala, se adauga si laptele).

Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana cand crema se leaga (depinde de flacara de la cuptor). Se scoate din nou de la cuptor si se adauga blatul. Se introduce din nou la cuptor, pana se coace blatul. ( cca 20 min, din nou depinde de cuptor ).
Cand tortul este gata, desprindeti blatul de vas cu un cutit, acoperiti gura vasului cu un platou ( de preferat un platou cu marginile ridicate) si rasuciti tortul. Tot siropul care se observa pe margine se va incorpora singur in blat. Tortul poate fi imbracat in frisca, ciocolata rasa, fructe, etc.


Tortul se serveste rece!
Pofta buna!!!

P.S. Multumesc Andreea si sa ne mai aduci tort dintr-asta delicios la serviciu :)

0 comentarii:

Un produs Blogger.